ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράλι για τα ελληνικά ομόλογα

Ράλι για τα ελληνικά ομόλογα

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται σήμερα τα ελληνικά ομόλογα με μερίδα επενδυτών να προεξοφλεί τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ από το καλοκαίρι.

Είναι χαρακτηριστικό πως η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφωνόταν στο 9,8% στο άνοιγμα των συναλλαγών και πλέον είναι στο 7,8%, 200 μονάδες βάσης χαμηλότερα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφωνόταν στο 9,6% στο άνοιγμα των συναλλαγών και πλέον είναι κοντά στο 9,05%.Το spread η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10ετών και γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 850 μονάδες βάσης από 906 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφωνόταν στο 10,7% στο άνοιγμα των συναλλαγών και πλέον είναι στο 10%. Η απόδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου ήταν στο 9% στο άνοιγμα των συναλλαγών και πλέον είναι στο 8,7%.

Τέλος, η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ήταν στο 8,2% στην έναρξη των συναλλαγών και πλέον είναι στο 7,87%.

Σημειώνεται πως σήμερα το βράδυ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση αξιολόγησης του οίκου Fitch για την Ελλάδα, με πολλούς αναλυτές να προεξοφλούν αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ