ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Στόχος οι 50.000 έλεγχοι

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Στόχος οι 50.000 έλεγχοι

Φιλόδοξο στόχο για 137 ελέγχους ημερησίως από τις ΔΟΥ και την Υπηρεσία Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, σε μεγάλες επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα μεγάλου πλούτου και σε εταιρείες όλων των μορφών έθεσε για το 2016 η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπως θα ονομάζεται η ΓΓΔΕ μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου που θα έλθει άμεσα στη Βουλή και για το οποίο ενημέρωσε σήμερα τους θεσμούς ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής θα είναι αυτή που θα τρέξει τους 50.000 προαναφερθέντες ελέγχους στο σύνολο του 2016.

Η ηγεσία της ΓΓΔΕ επικεντρώνει στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, θέτοντας μάλιστα ως στόχο τη συμμόρφωση των φορολογουμένων που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ποσοστό τουλάχιστον 40% κατόπιν εφαρμογή κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου με είσπραξη τουλάχιστον 25% των συγκεκριμένων οφειλών.

Στον εφετινό σχεδιασμό της ΓΓΔΕ περιλαμβάνονται ακόμη η επέκταση του συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών σε δανειακές συναλλαγές και χρηματιστηριακά προϊόντα.

Αυτό σημαίνει πως οι εφοριακοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, θα αξιοποιήσουν τις πρόνοιες του νόμου για να αποκτήσουν καθολική πρόσβαση στην κίνηση τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και επενδυτικών μερίδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ