ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Το κεφάλαιο Grexit έχει κλείσει οριστικά

Στουρνάρας: Το κεφάλαιο Grexit έχει κλείσει οριστικά
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«To κεφάλαιο Grexit έχει κλείσει οριστικά», δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Οre.

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας φρόντισε επίσης να καθησυχάσει τους επενδυτές αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Εξάλλου, είπε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν μία μεγάλη πρόκληση και πρόσθεσε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τράπεζες οφείλουν να λάβουν τα σκληρά, αλλά απαραίτητα, μέτρα, ώστε οι τράπεζες να επιτύχουν τον φιλόδοξο στόχο της μείωσής τους.

«Η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι καθοριστική για την επιβίωση των ελληνικών τραπεζών, αλλά και της οικονομίας», συνέχισε.

Επίσης ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε πως η συζήτηση για τη μείωση του δημοσίου χρέους είναι πιθανόν να γίνει στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, στις 15 Απριλίου.

Υψηλότερο το κόστος της προσφυγικής κρίσης

Όσον αφορά την προσφυγική κρίση ο κ. Στουρνάρας έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου αναφέροντας πως η εκτίμηση του περασμένου Δεκεμβρίου για κόστος της προσφυγικής κρίσης ύψους 600 εκατ. «βασιζόταν στην προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα ήταν χώρα διέλευσης προσφύγων μόνο. Αν όμως τώρα φιλοξενήσουμε έναν σημαντικό αριθμό προσφύγων, η εκτίμηση αυτή θα πρέπει να αναθεωρηθεί», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ