ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βίζερ: Κανείς δεν επιθυμεί επαναφορά ενός Grexit

Βίζερ: Κανείς δεν επιθυμεί επαναφορά ενός Grexit

Το ενδεχόμενο ενός Grexit είναι εντελώς εκτός ατζέντας, σύμφωνα με τον Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του Euro Working Group.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα WirtschaftsBlatt, ο κ. Βίζερ τόνισε ότι κανείς δεν επιθυμεί να επαναφέρει το ενδεχόμενο ενός Grexit, καθώς δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι παρά μόνο να φέρει αστάθεια.

Επιπλέον, ο κ. Βίζερ, σημείωσε ότι ένα νέο οικονομικό πακέτο έχει ήδη δρομολογηθεί για την Ελλάδα και εξέφρασε την άποψη ότι οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσουν σύντομα.

Συμφωνία τον Μάιο

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Euro Working Group, οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους θα ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο ενώ ο ίδιος αναμένει να ολοκληρωθούν τον Μάιο. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Βίζερ, η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Βίζερ, δεν ήταν, ωστόσο σε θέση να προσδιορίσει την ακριβή μορφή που θα έχει η ελάφρυνση του χρέους, όμως διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να γίνει μια ονομαστική μείωση.

Ο κ. Βίζερ εξήγησε πως η αναδιάρθρωση του χρέους θα περιλαμβάνει μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ