ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κουτσολιούτσος κατά πάντων στη δίκη για την εξυγίανση της Folli Follie

Κουτσολιούτσος κατά πάντων στη δίκη για την εξυγίανση της Folli Follie
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εκδικάσθηκε σήμερα το αίτημα της Folli Follie για το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, με την πλευρά του Δημήτρη Κουτσολιούτσου να δηλώνει την αντίθεση της σε αυτό.

Οι δικηγόροι του Δημήτρη Κουτσολιούτσου αφενός εξέφρασαν την αντίθεση του πελάτη τους στο σχέδιο εξυγίανσης αφετέρου προσπάθησαν να πάρουν αναβολή, κάτι που δεν επέτυχαν.

Σύμφωνα με όσα ελέγχθηκαν στη διαδικασία ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος τάχθηκε σθεναρά υπέρ της απόρριψης του αιτήματος. Ο ίδιος είχε χθες το βράδυ καταθέσει μέσω των δικηγόρων του δικόγραφο κυρίας παρέμβασης ζητώντας την απόρριψη του αιτήματος και σήμερα κατά την εκδίκαση ζήτησε αναβολή για να φέρει μάρτυρα, κάτι που θεωρήθηκε προσχηματικό και απορρίφθηκε.

Από την πλευρά του Δημοσίου δεν εκπροσωπήθηκε στη διαδικασία η εφορία, κάτι που σημαίνει πως συναινείς το σχέδιο. Εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ εξέφρασε επιφυλάξεις μόνον για την αντιμετώπιση των οφειλών που είναι σε αναστολή λόγω της πανδημίας και βεβαίωσε στο δικαστήριο πως η Folli Follie είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης τέθηκαν οι ομολογιούχοι, οι 505 εργαζόμενοι και το σωματείο εργαζομένων, αλλά και 46 επιχειρήσεις πιστωτές της Folli Follie.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Η εταιρεία βάσει της διαδικασίας έχει λάβει αυτοδίκαια προστασία για το επόμενο τετράμηνο και το διάστημα αυτό θα παραταθεί έως την έκδοση της απόφασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ