ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιμάνια Αλεξανδρούπολης - Καβάλας: Σε 20 μέρες η λίστα των τελικών υποψηφίων

Λιμάνια Αλεξανδρούπολης - Καβάλας:  Σε 20 μέρες η λίστα των τελικών υποψηφίων
INTIME

Στις αρχές Μαρτίου το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει τη λίστα των υποψήφιων επενδυτών που θα περάσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και της υπoπαραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας προσκόμισαν τα νομιμοποιητικά έγγραφά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική προθεσμία που είχε δοθεί ήταν η 29η Ιανουαρίου.

Πια το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον έλεγχο προκειμένου να αποφασίσει τη τελικά λίστα των επενδυτικών σχημάτων που θα περάσουν στη φάση των δεσμευτικών προσφορών.

Πηγές θέλουν και για τον διαγωνισμό της πώλησης του 67% των μετοχών του λιμανιού της Ηγουμενίτσας να έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου για την προσκόμιση των δικαιολογητικών από τους μνηστήρες.

Υπενθυμίζεται ότι στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης ΑΕ έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Αλεξανδρούπολης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης. Η εταιρεία έχει επίσης διοικητικές αρμοδιότητες επί του λιμένος Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και του αλιευτικού καταφυγίου Θέρμων Σαμοθράκης.

Στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ) έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

Σε ό,τι αφορά στο λιμάνι της Καβάλας, ο διαγωνισμός προβλέπει την υποπαραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β’ του «Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ΑΕ» (ΟΛΚ ΑΕ).

Η υποπαραχώρηση περιλαμβάνει τον υφιστάμενο προβλήτα με επιστρωμένη έκταση, εμβαδού περίπου 117.000 τ.μ., μια πρόσθετη μη επιστρωμένη από αποκατάσταση έκταση, εμβαδού περίπου 165.000 τ.μ., τον αποσπασμένο μώλο/κυματοθραύστη, την εμπορική δραστηριότητα (γενικό φορτίο, ξηρό χύδην φορτίο και περιστασιακά εξυπηρέτηση εμπορευματοκιβωτίων) και συγκεκριμένα αντικείμενα του υπάρχοντος εξοπλισμού του λιμανιού. Η διάρκεια της υποπαραχώρησης θα είναι για 40 έτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ