ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Παράταση στις αιτήσεις έως τις 26 Φεβρουαρίου ζητά το ΕΕΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Παράταση στις αιτήσεις έως τις 26 Φεβρουαρίου ζητά το ΕΕΑ
Boris Roessler/dpa via AP, file

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 ζήτησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

«Τις τελευταίες ημέρες, λόγω του σαρωτικού περάσματος της 'Μήδειας', προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα, όχι μόνο στις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και στη διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και κατά κύριο λόγο στο νομό Αττικής» επισημαίνεται στην επιστολή.

«Αυτή η εξέλιξη επηρέασε σε σημαντικό βαθμό επιχειρήσεις αλλά και λογιστικά γραφεία, που κατά κύριο λόγο συντάσσουν και υποβάλουν τις αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, καθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη τη λειτουργία τους» προστίθεται.

Η επιστολή καταλήγει: «Θεωρούμε λοιπόν ότι για να μην αποκλειστεί καμία επιχείρηση, θα πρέπει στην καταληκτική ημερομηνία που είναι η 22η Φεβρουαρίου 2021, να δοθεί ολιγοήμερη παράταση. Προτεινόμενη ημερομηνία η 26η Φεβρουαρίου 2021».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ