ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Ενδιαφέρον για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ εκδήλωσαν 11 επενδυτικά σχήματα

ΔΕΗ: Ενδιαφέρον για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ εκδήλωσαν 11 επενδυτικά σχήματα
INTIME

Συνολικά 11 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από στρατηγικούς επενδυτές, διαχειριστές υποδομών δικτύων και χρηματοοικονομικούς επενδυτές για το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ υποβλήθηκαν σήμερα, στη λήξη της προθεσμίας όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ θα εξετάσει τις υποβληθείσες Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τους επιλέξιμους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για τη συμμετοχή τους στη επόμενη φάση της διαδικασίας. Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, προβλέπονται ισχυρά δικαιώματα για τους μετόχους μειοψηφίας.

Τα επόμενα βήματα της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 49% του Διαχειριστή προβλέπουν την αξιολόγηση των υποψήφιων επενδυτών και για την ακρίβεια αν πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί στους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού.

Προς το τέλος του Μαρτίου η ΔEΗ θα εγκρίνει τους «μνηστήρες» που θα περάσουν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, η οποία είναι εκείνη της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.

Οι φιναλίστ, στη συνέχεια θα υπογράψουν τα συμφωνητικά εμπιστευτικότητας και κατόπιν προβλέπεται το άνοιγμα των data rooms. Θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν και να αξιολογήσουν τα οικονομικά και άλλα δεδομένα του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ παράλληλα θα έχουν και τη δυνατότητα συναντήσεων με τη διοίκηση της εταιρίας όπως επίσης και της πραγματοποίησης επισκέψεων σε υποδομές και άλλες εγκαταστάσεις του Διαχειριστή.

Στο διάστημα αυτό θα διεξαχθούν και οι διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις αγοραπωλησίας μετοχών.

Προς το τέλος του Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ