ΕΛΣΤΑΤ: Μείον 11% ο τζίρος στο λιανεμπόριο τον Δεκέμβριο λόγω lockdown
Ανανεώθηκε:
Μεγάλη πτώση 11% σημείωσε, λόγω και του lockdown, ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, με τον όγκο των πωλήσεων να αυξάνεται μόνο στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων γενικότερα, και στα φαρμακεία.
Ειδικότερα, ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε σε: Ένδυση- υπόδηση (59,1%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (27,8%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (26,9%), έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (17,9%) και πολυκαταστήματα (11,2%).
Στον αντίποδα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε: Φαρμακευτικά- καλλυντικά (21,4%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (10,8%) και Τρόφιμα- ποτά- καπνό (7%).
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε μείωση 11% τον Δεκέμβριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2020 σημείωσε αύξηση 7,5%.
Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 3% τον Δεκέμβριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2020.
Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε μείωση 12,3% τον Δεκέμβριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου2020 σημείωσε αύξηση 8,5%.
Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 2,8% τον Δεκέμβριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2020.
17:34
Καλλιθέα: Βίντεο από τη μεταφορά του κοριτσιού με περιπολικό στο νοσοκομείο (vid)
17:30
Bloomberg: Η Κίνα «ξεφορτώνεται» αμερικάνικα ομόλογα - Τι σημαίνει για την οικονομία των ΗΠΑ
17:23
Μητέρα εγκατέλειψε το 10χρονο ΑμεΑ παιδί της έξω από τα δικαστήρια Λαμίας και εξαφανίστηκε
17:12