ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορυφαία στελέχη της οικονομίας και των τραπεζών στο πρώτο Fin Forum 2021 - Δήλωσε συμμετοχή δωρεάν

Κορυφαία στελέχη της οικονομίας και των τραπεζών στο πρώτο Fin Forum 2021 - Δήλωσε συμμετοχή δωρεάν

Με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των servicers, διακεκριμένων εταιρειών και της οικονομίας, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και υφυπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Γιώργος Ζαββός, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου από την εταιρεία Τσομώκος ΑΕ το πρώτο Fin Forum, με στρατηγικό εταίρο το CNN Greece και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Με κεντρικό θέμα το «Shaping the future of banking and finance», δηλαδή το μέλλον για την οικονομία και τις τράπεζες, το πρώτο Fin Forum θα δώσει την ευκαιρία σε όσους το παρακολουθήσουν δωρεάν online, μέσω μιας απλής εγγραφής, να ενημερωθούν για μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην οικονομία μας και ταυτόχρονα, να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για το ποια είναι τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία στην οικονομία και τις τράπεζες.

Ποιοι θα είναι όμως, οι κορυφαίοι ομιλητές του πρώτου Fin Forum και ποια θα αποτελέσουν τα κρίσιμα ζητήματα που θα τεθούν στο «τραπέζι» των ψηφιακών συζητήσεων, μέσα από το www.finforum.gr;

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα αναλύσει τις προοπτικές της οικονομίας για το 2021 και τον ρόλο της κυβέρνησης. Ο υφυπουργός Χρηματοπιστωτικού Συστήματος κ. Γιώργος Ζαββός, συμμετέχει επίσης στο Fin Forum με θέμα ομιλίας το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα στη νέα εποχή.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης θα συνομιλήσει με τον Βασίλη Καραμούζη, Γενικό Διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον ρόλο των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων στην ενίσχυση της οικονομίας.

Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης θα αναφερθεί στον ρόλο του ΧΑΑ στην κρίση και την πορεία της ελληνικής Χρηματαγοράς.

Βασικό θέμα των συζητήσεων στο Fin Forum θα αποτελέσουν, βέβαια, και τα κόκκινα δάνεια, ένα ζήτημα για το οποίο θα μιλήσουν εκτενώς η κυρία Φωτεινή Ιωάννου, Γενική Διευθύντρια Διαχείρισης Απαιτήσεων Εταιρικής και Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Cepal Greece, ο κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της doVaule και ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Intrum.

Αντίστοιχα, η κυρία Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, θα αναφερθεί στο νέο retail banking, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στην εποχή της τηλε-τραπεζικής.

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά στο μέλλον του χρήματος, στο πρώτο Fin Forum, θα ακούσουμε την Ευρωβουλευτή κυρία Εύα Καϊλη, ενώ για τη στρατηγική των τραπεζών για την επόμενη ημέρα θα μιλήσουν ο κ. Γιώργος Καραμουσαλής, Deputy CFO, Head of Transformation και Business Strategy, της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Ερνέστος Παναγιώτου, Γενικός Διευθυντής Μετασχηματισμού, Στρατηγικής και Διεθνών Δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας, η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, Γενική Διευθύντρια και Chief Transformation Officer της Alpha Bank και ο κ. Γιώργος Τρυφινόπουλος, Επικεφαλής Στρατηγικής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ένα ακόμη σημαντικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα που θα τεθεί στο Fin Forum, είναι εκείνο των Fintech, για το οποίο θα μιλήσει -μεταξύ άλλων- ο κ. Δημήτρης Βρανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Flexfin και η κυρία Κατερίνα Γλαβά, Partner, Consulting, Core Business Operations Leader της Deloitte Greece. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν επίσης οι αλλαγές στο εργασιακό σύστημα, στις οποίες θα αναφερθούν ο κ. Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο κ. Μάνος Πανώριος, Managing Director, Global Practice Leader Financial Services της Stanton Chase.

Οι συζητήσεις του πρώτου Fin Forum θα περιλαμβάνουν και το θέμα του ESG Financing και δη, τις χρηματοδοτήσεις με «πράσινα» και υπεύθυνα κριτήρια, ένα ζήτημα στο οποίο θα αναφερθούν η κυρία Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, Corporate και Investment Banking της Τράπεζα Πειραιώς και ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου, Γενικός Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης Τράπεζας και Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια του Fin Forum, η κυρία Εύη Χατζηιωάννου, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Εθνικής Τράπεζας και Ομίλου και η κυρία Φραγκίσκη Μελίσσα, Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια-Chief Human Resources Officer της Alpha Bank, θα μιλήσουν για την ισότητα ευκαιριών στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Τέλος, στο πρώτο Fin Forum θα βρεθεί και το θέμα των προκλήσεων του ψηφιακού μετασχηματισμού, ένα ζήτημα το οποίο θα αναλύσουν ο κ. Στράτος Μολυβιάτης, Chief Operating Officer της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Στέφανος Μυτιληναίος, Γενικός Διευθυντής -Chief Operating Officer της Alpha Bank, ο κ. Μιχάλης Τσαρμπόπουλος, Chief Digital Officer του Eurobank Group και ο κ. Νίκος Χριστοδούλου, Partner και Consulting Leader της Deloitte.

Οι τράπεζες και ο ευρύτερος χρηματοοικονομικός κλάδος, το μέλλον της ελληνικής οικονομίας στη νέα πραγματικότητα, η τραπεζική εποπτεία, το μέλλον της εργασίας, η διαχείριση των κόκκινων δανείων και ο ρόλος των servicers και η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτά και πολλά ακόμη κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της οικονομίας και των τραπεζών, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δωρεάν μέσω διαδικτύου στις 4 Μαρτίου στο πρώτο Fin Forum, που θα πραγματοποιηθεί με στρατηγικό εταίρο το CNN Greece και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Τσομώκος ΑΕ και η παρακολούθησή του είναι δωρεάν από τις 11.00 μέχρι τις 17.00, μέσω εγγραφής στο www.finforum.gr.

Μεγάλοι Χορηγοί: Εθνική Τράπεζα, Deloitte

Χορηγοί: Alpha Bank, Cepal, Eurobank, doValue