ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FinForum 2021: Δηλώστε συμμετοχή δωρεάν και δείτε κορυφαία ονόματα να μιλούν για την οικονομία

FinForum 2021: Δηλώστε συμμετοχή δωρεάν και δείτε κορυφαία ονόματα να μιλούν για την οικονομία

Κορυφαίοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των οικονομικών φορέων αλλά και του χρηματοπιστωτικού συστήματος πλαισιώνουν το πρόγραμμα του FinForum 2021,το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε online δωρεάν, την Πέμπτη 4 Μαρτίου.

Με θέμα «Shaping the future of banking and finance», το πρώτο Fin Forum θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά με στρατηγικό εταίρο το CNN Greece και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, φέρνοντας στο προσκήνιο μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στις τράπεζες και την οικονομία.

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, λοιπόν, και μέσω μιας απλής εγγραφής στο www.finforum.gr, θα μπορέσουμε να ακούσουμε και να δούμε onlineτους κορυφαίους ομιλητές του συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του FinForum 2021στις 11.05 π.μ. ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα μιλήσει για τις προοπτικές της οικονομίας για το 2021 και τον ρόλο της κυβέρνησης. Αμέσως μετά, στις 11.30, ο υφυπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα θα αναφερθεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στη νέα εποχή. Στις 11.50 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης θα συζητήσει με τον κ. Βασίλη Καραμούζη, Γενικό Διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας με κεντρικό θέμα «Τράπεζες και Tαμείο Aνάκαμψης: Ο ρόλος των χρηματοπιστωτικώνιδρυμάτων στην ενίσχυση της οικονομίας».

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 12.30, ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΧρηματιστηρίουΑθηνών, θα παρουσιάσει τον ρόλο του ΧΑΑ στην κρίση και την πορεία της ελληνικής χρηματαγοράς.

Το νέο retailbanking, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στην εποχή της τηλε-τραπεζικής θα είναι το θέμα που θα αναπτύξει, μεταξύ άλλων, η κυρία Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικήςτης Εθνικής Τράπεζας στις 12.40. Στη συνέχεια, η κυρία Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, CorporateκαιInvestment της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου, Γενικός Διευθυντής ΚανονιστικήςΣυμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης Τράπεζας και Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας και οΣπυρίδων Μπισισίδης, Director, Financial Risk Management Practice της Deloitte Greece, θα αναπτύξουν το θέμα «ESGFinancing: Χρηματοδοτήσεις με “πράσινα” και υπεύθυνα κριτήρια».

Η ισότητα ευκαιριών στον χρηματοοικονομικό τομέα είναι το αντικείμενο της παρέμβασης της κυρίας Φραγκίσκης Μελίσσα, Εντεταλμένης Γενικής Διευθύντριας-Chief Human Resources Officer της AlphaBankκαι της κυρίας Εύης Χατζηιωάννου,Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού της Εθνικής Τραπεζας και Ομίλουστις 13.15, ενώ το επόμενο πάνελ του FinForum 2021στις 13.35 έχει θέμα «Fintech & ChallengerBanks: Αντίπαλοι ή σύμμαχοι στη νέαπραγματικότητα;». Σε αυτό συμμετέχουν οι κ.κ. Δημήτρης Βρανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος τηςFlexfin, Σταυρούλα Καμπουρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΙΑΣ, Παναγιώτης Μαρκίδης, Co-Founder τουNeosBeyondPayments, Ιωάννα Στανεγλούδη, Co-FounderκαιChiefRiskOfficer τηςFincludeκαι Κατερίνα Γλαβά, Partner, Consulting, Core Business Operations Leader τηςDeloitteGreece.

Το θέμα «NPE's και REO's: Η νέα εποχή των “κόκκινων δανείων”, ο πτωχευτικόςκώδικας και τι θα γίνει με τα ακίνητα» θα συζητήσουν οι κ.κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Cepal Greece, Φωτεινή Ιωάννου, Γενική Διευθύντρια Διαχείρισης ΑπαιτήσεωνΕταιρικής και Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καλαντώνης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της doVauleGreece και Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum, με το πάνελ να ξεκινά στις 14.20.

Αμέσως μετά, στις 14.50, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θα μιλήσει για το μέλλον του χρήματος, το Blockchain, τα κρυπτονομίσματα, τις ανέπαφεςσυναλλαγές και το τέλος των μετρητών, ενώ στη συνέχεια, τη στρατηγική για την επόμενη ημέρα θα αναπτύξουν οι κ.κ. Γιώργος Καραμουσαλής, Deputy CFO, HeadofTransformationκαιBusinessStrategy της Τράπεζας Πειραιώς, Ερνέστος Παναγιώτου, Γενικός Διευθυντής Μετασχηματισμού,Στρατηγικής και Διεθνών Δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας, Αναστασία Σακελλαρίου, Γενική Διευθύντρια-Chief Transformation Officer της Alpha Bank και Γιώργος Τρυφινόπουλος, Επικεφαλής Στρατηγικής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο κ. Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο κ. Μάνος Πανώριος, Managing Director, Global Practice Leader Financial Services Stanton Chase,θα συζητήσουν στις 15.40 με θέμα το νέο εργασιακό περιβάλλον και συγκεκριμένα, την εργασία εξ αποστάσεως, τις εθελούσιες καιτις καινούργιες απαιτήσεις. Τέλος, το συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 16.40 με τη συζήτηση με θέμα οι προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού, στην οποία συμμετέχουν οι κ.κ. Στράτος Μολυβιάτης, Chief Operating Officer της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Στέφανος Μυτιληναίος, Γενικός Διευθυντής-ChiefOperatingOfficer της Alpha Bank, ο κ. Μιχάλης Τσαρμπόπουλος, Chief Digital Officer τουEurobankGroup και ο κ. Νίκος Χριστοδούλου, Partner, Consulting Leader τηςDeloitteGreece.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Τσομώκος ΑΕ και η παρακολούθησή του είναι δωρεάν από τις 11.00 μέχρι τις 17.00, μέσω εγγραφής στο www.finforum.gr.

Μεγάλοι Χορηγοί: Εθνική Τράπεζα, Deloitte

Χορηγοί: AlphaBank, Cepal, Eurobank, doValue, ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ