ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Forthnet: Πετυχημένη η δημόσια πρόταση, οδεύει προς την έξοδο από το ΧΑ

Forthnet: Πετυχημένη η δημόσια πρόταση, οδεύει προς την έξοδο από το ΧΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημόσιας πρότασης της United Group για την απόκτηση του υπόλοιπου των μετοχών της Forthnet με αποτέλεσμα ο εισηγμένος τηλεπικοινωνιακός πάροχος να ετοιμάζεται να «αποχωρήσει» από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η διαδικασία της προσφοράς της United Group, όπου το προσφερόμενο τίμημα ήταν 0,30 ευρώ ανά μετοχή, ολοκληρώθηκε την 1η Μαρτίου και όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, η Forthnet κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής κατατέθηκαν 158 δηλώσεις αποδοχής από μετόχους οι οποίοι αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη δημόσια πρόταση, προσφέροντας συνολικά 42.026.923 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 12,23% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Το αποτέλεσμα ήταν η United Group να βρίσκεται πλέον να ελέχει άμεσα και έμμεσα συνολικά 332.668.582 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 96,83% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η United Group μπορεί πλέον να ξεκινήσει τη διαδικασία «εξόδου» της Forthnet από το ΧΑ.

Όσον αφορά στα επόμενα σχέδια της εταιρείας, οι υπάρχουσες ενδείξεις είναι πως θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης και του περιεχομένου αξιοποιώντας και τις συνέργιες που υπάρχουν με τις υπόλοιπες εταιρείες της United, η οποία έχει πλέον ισχυρή παρουσία στην περιοχή των Βαλκανίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ