ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν διαπραγματεύεται με σοβαρότητα το ΔΝΤ

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν διαπραγματεύεται με σοβαρότητα το ΔΝΤ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σοβαρή εμπλοκή στα ζητήματα φορολογίας και ειδικά στο θέμα του αφορολογήτου φέρεται να έχει ανακύψει στις συζητήσεις κυβέρνησης – θεσμών με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών να στηλιτεύουν την επιχειρηματολογία του Ταμείου, δημοσιοποιώντας τις αντιθέσεις των δύο πλευρών.

Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνάντηση των επικεφαλής κλιμακίων των ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ και ESM με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη σχολιάζοντας τις απαιτήσεις του ΔΝΤ στο ζήτημα του αφορολογήτου σημειώναν τα εξής:

​«Έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική.

Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ και παράλληλα δοθεί σε όλους ακόμα και σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους!

Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Ανταμ Σμιθ, Τζον Μ​έιναρντ Κ​έινς, Μ​ίλτον Φρ​ίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα...- είναι φανερό ότι ο... παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ