ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«ΓΕΦΥΡΑ»: Επεκτείνεται και στις επιχειρήσεις - Έως 90% η επιδότηση της δόσης

«ΓΕΦΥΡΑ»: Επεκτείνεται και στις επιχειρήσεις - Έως 90% η επιδότηση της δόσης
INTIME

Αντιλαμβανόμενη τα πολυπληθή προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες η κυβέρνηση σχεδίασε ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων δανείων διάρκειας οκτώ μηνών.

Όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό του διάγγελμα το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» για τη ρύθμιση των δανείων θα επεκταθεί εκτός από τα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, επιδοτώντας, για πρώτη φορά, εκτός από τους τόκους και το κεφάλαιο.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στα ενήμερα δάνεια η ενίσχυση θα φτάνει μέχρι και το 90% της δόσης, ώστε να επιβραβεύονται οι συνεπείς. Ενώ στα «κόκκινα» δάνεια θα αγγίζει το 80% αν ρυθμιστούν, ώστε να βοηθιούνται οι πιο αδύναμοι.

Όπως στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» για την πρώτη κατοικία έτσι και στο νέο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις, σε περίπτωση καθυστέρησης ή μη καταβολής των δόσεων, οι δανειολήπτες θα χάνουν το κρατικό «δώρο». Στην περίπτωση των ενυπόθηκων δανείων καλούνται να επιστρέψουν έως 5.400 ευρώ. Αυτό το «πέναλτι» αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στην περίπτωση των δόσεων των επιχειρηματικών δανείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ