ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοινώθηκε από την Reggeborgh η πώληση του 28,181% της ΓΕΚ Τέρνα

Ανακοινώθηκε από την Reggeborgh η πώληση του 28,181% της ΓΕΚ Τέρνα
INTIME

Ανακοινώθηκε επισήμως από την Reggeborgh Invest η πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη ΓΕΚ Τέρνα.

Η Reggeborgh Invest ανακοίνωσε ότι «μετά από μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επενδυτική παρουσία στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία.

Κατά την ίδια ανακοίνωση η Reggeborgh Invest θα προχωρήσει στις σχετικές, λεπτομερείς ενημερώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που σήμερα ανέρχεται σε 28,181%.

Η Reggeborgh Invest καταλήγει στην ανακοίνωση ότι θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τις λοιπές επενδύσεις της στην Ελλάδα, γιατί πιστεύει βαθύτατα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας».

Η απόφαση των Ολλανδών, όπως αναφέρουν πηγές, να αποχωρήσουν από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ελήφθη μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ στις 27 Ιανουαρίου. Τότε πέτυχαν να αναλάβουν τη διοίκηση της εισηγμένης και έθεσαν ως προτεραιότητα την οικονομική εξυγίανσή της και την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου ανάκαμψής της.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι Ολλανδοί της Reggeborgh έχοντας βγει κερδισμένοι από τότε που τοποθετήθηκαν στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σταδιακά την περίοδο 2017-2018 και λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες ανταγωνισμού αποφάσισαν να πουλήσουν το μερίδιό τους.

Στους αγοραστές βρίσκεται το family office της Μαριάννας Λάτση και ο πρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης. Ο τελευταίος κατέχει μετοχές ίσες με το 15,98% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η Reggeborgh, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κινηθεί πια με στρατηγική προτεραιότητα στην Ελλάκτωρ, όπου τις προθέσεις της για το μέλλον του ομίλου αναμένεται να τις φανερώσει κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στις αρχές Απριλίου. Ανάμεσα στα θέματα θα είναι και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ