ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας οι αποφάσεις για την Εθνική Ασφαλιστική

Στη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας οι αποφάσεις για την Εθνική Ασφαλιστική
INTIME

Σήμερα θα συνεχιστεί η συζήτηση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την περίπτωση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο fund CVC, με τα μέλη του Ταμείου να μην είναι σε σύμπνοια απόψεων για το τίμημα της πώλησης.

Η διστακτικότητα των μελών του ΤΧΣ να εγκρίνουν μια συναλλαγή ύψους αισθητά χαμηλότερης της τρέχουσας αξίας της ασφαλιστικής επιχείρησης, συνδέεται και με τις αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων για την προτεινόμενη από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας συναλλαγή, αλλά και με την αμφισημία του περιεχομένου των δύο εκθέσεων των Deloitte και Barclays, που είναι οι σύμβουλοι του ΤΧΣ στη διαδικασία.

Κατά πληροφορίες η τελική απόφαση για την πώληση της ασφαλιστικής στο CVC ή την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο θα ληφθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας. Εκεί, το ΤΧΣ, το οποίο διαθέτει το 40,3% της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να εξηγήσει τη θέση του.

Πάντως, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ εντείνουν τις πιέσεις για το θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής και χθες ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να καταθέσει στη Βουλή τις εκθέσεις των συμβούλων του ΤΧΣ και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για την αποτίμηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του να μην πουληθεί η Εθνική Ασφαλιστική και το ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως οι απαντήσεις που έχει έως σήμερα λάβει για την Εθνική Ασφαλιστική είναι γενικόλογες, ασαφείς και επί της ουσίας καλύπτουν τις ενέργειες της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για ένα και μοναδικό υποψήφιο, με χαμηλό τίμημα και χωρίς μέριμνα για τους εργαζόμενους.

Ίσως απαντήσεις να δοθούν μεθαύριο Παρασκευή 26 Μαρτίου, με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας για το 2020, με την αγορά να αναμένει πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, θα ανοίξει τα χαρτιά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ