ΟΤΟΕ: Να προστατέψει τα συμφέροντα του Δημοσίου η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς
Ανανεώθηκε:
Η ΟΤΟΕ, εν αναμονή της απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση, το ΤΧΣ και την Διοίκηση της Τράπεζας, να προστατεύσουν την σταθερότητα και την αναπτυξιακή πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Σε σχετική ανακοίνωση, η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπάλληλων αναφέρει πως από το 2010 που συστήθηκε το ΤΧΣ με στόχο την στήριξη και την προστασία των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου στις τράπεζες έχει κυλήσει πολύ νερό στο μύλο των ανακεφαλαιοποιήσεων και των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών και πως με βάση την μέχρι σήμερα εμπειρία και λαμβάνοντας υπ’ όψη τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, πρέπει να σταθμισθούν τα δεδομένα.
Κατά την ΟΤΟΕ, η όποια απόφαση για την επιτυχή αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και οι διαδικασίες που θα επιλεγούν μέχρι την τελική ολοκλήρωσή της, οφείλει να συμπεριλάβει:
- Την πλήρη διαφάνεια.
- Την διασφάλιση της συμμετοχής παλιών και νέων μετόχων με όρους ισοτιμίας και δικαιοσύνης.
- Την προστασία της σταθερότητας του Τραπεζικού Συστήματος.
- Την προστασία των καταθέσεων και των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.
- Την προστασία της Τράπεζας, των εργαζομένων, των Μετόχων, της Πελατείας, της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.
- Την πρόνοια ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς θα συνοδεύεται από ένα δεσμευτικό κοινωνικό σχέδιο που θα οδηγεί την επόμενη μέρα, σε μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία θετικών αποτελεσμάτων, με κυρίαρχο στόχο την χρηματοδότηση της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
SPONSORED
Πανελλαδικές 2026: Πώς να διαχειριστείς τις τελευταίες ημέρες πριν τις εξετάσεις
14:35
Πάνω από 100 drones με θερμικές κάμερες στη «μάχη» των πυρκαγιών: «Επιχειρούν 24 ώρες το 24ωρο»
14:33
Επιστολή Μελόνι στην Φον ντερ Λάιεν για παρέκκλιση του Συμφώνου Σταθερότητας για την ενέργεια
14:27
Υποκλοπές: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Διοικητής της ΕΥΠ και ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου
14:24