ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τον Ιούνιο τα σούπερ μάρκετ θα στέλνουν τις τιμές τροφίμων στο e-Καταναλωτής

Μέχρι τον Ιούνιο τα σούπερ μάρκετ θα στέλνουν τις τιμές τροφίμων στο e-Καταναλωτής
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τα σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να στέλνουν μέχρι το τέλος Ιουνίου τις τιμές των τροφίμων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Καταναλωτής, σύμφωνα με την παράταση που δόθηκε από τις αρμόδιες αρχές. 

Μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα εξάλλου τα σούπερ μάρκετ θα έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και αφορά σε θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης: «Η ισχύς του άρθρου δέκατου έκτου της από 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (A' 75), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020 (Α' 86), ως προς την αποστολή δεδομένων τιμών των καταστημάτων υπεραγορών τροφίμων, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30η.6.2021».

Επιπλέον, παρατείνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και η δυνατότητα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, τις καθημερινές κατά μία ώρα και κατά δύο ώρες το Σάββατο καθώς και η δυνατότητα λειτουργίας τους, τις Κυριακές είτε για όλη τη χώρα είτε για μέρος αυτής.

Όπως αναφέρεται: «η ισχύς του άρθρου δέκατου όγδοου και του άρθρου εικοστού πρώτου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α' 83), ως προς το ωράριο εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων και ως προς τους περιορισμούς στην πώληση αγαθών, αντίστοιχα, παρατείνονται, από τη λήξη της, έως την 30η.6.2021».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ