ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκκρεμείς συντάξεις - Χατζηδάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για την έκδοσή τους

Εκκρεμείς συντάξεις - Χατζηδάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για την έκδοσή τους
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σην έγκαιρη απόδοση των εκκρεμών συντάξεων αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν όλα τα μέσα που έχει η Πολιτεία στη διάθεσή της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι χορηγείται μπόνους στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, με στόχο την έκδοση περισσότερων συντάξεων, γίνονται προσλήψεις είτε μόνιμων είτε με συμβάσεις έργου, εφοδιάζεται ο ΕΦΚΑ με 1.700 κομπιούτερ και θα αξιοποιηθούν ιδιώτες πιστοποιημένοι επαγγελματίες δικηγόροι και λογιστές, για να βοηθήσουν με την εμπειρία τους.

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η υποβολή της αίτησης προκαταβολής σύνταξης σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται επιπλέον καθυστέρηση στην εξέταση και τη διεκπεραίωση του συνταξιοδοτικού αιτήματος.

«Η προκαταβολή της εθνικής σύνταξης δεν πρόκειται να εμποδίσει τους ασφαλισμένους από το να πάρουν την κανονική σύνταξή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης.

Όπως είπε, μέχρι χθες, είχαν υποβληθεί 37.000 αιτήσεις, ενώ από χθες παρατηρήθηκε μεγαλύτερη κινητικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ