ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Όμιλος Grecotel ολοκλήρωσε εξαγορά 5 ξενοδοχείων

Ο Όμιλος Grecotel ολοκλήρωσε εξαγορά 5 ξενοδοχείων

• Ο Τουρισμός πρωτοπόροςκαι ισχυρός για την ανάπτυξη της χώρας

• Επένδυση ύψους 61 εκατ. ευρώ

Ο Όμιλος Νίκου Δασκαλαντωνάκη- Grecotel επενδύει σε πέντε νέες ξενοδοχειακές μονάδες Resortστην Ελλάδααξίας 61 εκατ. ευρώ, στις οποίες αναμένεται να δημιουργηθούν1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα ξενοδοχεία που απέκτησε ο Όμιλος Grecotel είναι τα: MykonosStar και MykonosThea στον Άγιο Σώστη Μυκόνου και Nostos, Vassilia, Gelina και το AquaPark Υδρόπολις στην Κέρκυρα συνολικής δυναμικότητας 1.800 κλινών. Οι συμφωνίες εξαγοράς που ολοκληρώθηκαν μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις έγιναν στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου που επιπρόσθετα περιλαμβάνει σημαντικές ανακατασκευές και νέα ξενοδοχειακά προϊόντα Lifestyle και LuxuryResorts σε Κρήτη, Κω και Κέρκυρα.

Ο κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ομίλου, δήλωσε:

«Η επιχειρηματική αυτή κίνηση αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας και στις πραγματικές δυνατότητες του Τουρισμού ως ρεαλιστικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Περιφέρειας. Η πανδημία θα περάσει. Ο Τουρισμός είναι ανθρώπινη εμπειρία, δεν αντικαθίσταται με‘zoom’. Αταλάντευτη βούλησή μας αποτελεί η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης του ντόπιου εργατικού δυναμικού, γεγονός που προσφέρει στα ξενοδοχεία μας προστιθέμενη αξία. Πάντα πίστευα ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους θέλουν και την προκοπή του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ