Ε-ΕΦΚΑ: Διευκρινίσεις για τους κληρονόμους συνταξιούχων
Επιστρέφονται 20.403.789,13 ευρώ από μειώσεις συντάξεων της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.
Η καταβολή των ποσών θα ολοκληρωθεί, μέχρι σήμερα το απόγευμα, στους λογαριασμούς που έχουν υποδείξει 5.467 κληρονόμοι χωρίς διαθήκη, που ελέγχθηκαν από την προηγούμενη πληρωμή και 24.084 κληρονόμοι με διαθήκη. Επιπλέον, καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα ποσά σε 1.910 κληρονόμους που διόρθωσαν τον ΙΒΑΝ.
Συνολικά, μαζί και με τη σημερινή πληρωμή σήμερα, έχουν πιστωθεί 75,5 εκατ. ευρώ σε 112.316 δικαιούχους κληρονόμους συνταξιούχων.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του προβλεπόμενου ελέγχου, αποστέλλονται στις τοπικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ 7.000 περιπτώσεις θανόντων που εμφανίζουν πολυπλοκότητα αναφορικά με το βαθμό συγγένειας ενός τουλάχιστον δικαιούχου και άλλες 6.384 περιπτώσεις θανόντων όπου οι κληρονόμοι έχουν δηλώσει αντικρουόμενα μεταξύ τους δικαιώματα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για τις παραπάνω σύνθετες περιπτώσεις προγραμματίζονται δύο νέες έκτακτες πληρωμές - τη M. Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 και τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, ώστε να ενταχθούν οι δικαιούχοι, κατόπιν της αναγκαίας επεξεργασίας.
SPONSORED
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Βηρυτό μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ
16:31
Καταδικάζει την ρωσική επίθεση κοντά στο Τσερνόμπιλ ο Ζελένσκι λίγο πριν τη συνάντηση στο Λονδίνο
16:20
Φωτιά στην Καλλιθέα Φαρσάλων - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
16:12
Οδηγίες Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για προστασία από σεισμούς: «Η γνώση και η ψυχραιμία σώζουν ζωές»
16:08