Σόιμπλε: Ενναλλακτικές λύσεις αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
Θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Την ίδια ώρα η Αθήνα ελπίζει ότι εντός του Απριλίου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους διεθνείς πιστωτές της.
"Αν, για λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί θα πρέπει (...) μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν ώστε να βρουν κάτι άλλο στη θέση της", είπε ο Γερμανός υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε φρόντισε να επαναλάβει τη θέση του πως το ζήτημα του χρέους δεν είναι σημαντικό."Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση για κάτι που δεν επείγει", σημείωσε ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι υπάρχουν πιο πιεστικά ζητήματα, όπως η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
15:06
Στα χαρακώματα ΠΑΣΟΚ- ΕΛΑΣ με «σφήνα» Καμμένου και το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις
15:05
Marfin: Νέες διώξεις και συμπληρωματικές απολογίες για τους τρεις κατηγορουμένους
15:04
Ένας χρόνος χωρίς τη Νταϊάν Κίτον: Τα συγκινητικά μηνύματα της Σάρα Πόλσον και των παιδιών της
15:00