ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Δεν συνδέονται αξιολόγηση και προσφυγικό

Ντομπρόβσκις: Δεν συνδέονται αξιολόγηση και προσφυγικό
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην ανάγκη οι ελληνικές αρχές να περάσουν τα μέτρα που απαιτούνται με βάση το πρόγραμμα διάσωσης ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η προσφυγική κρίση, αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη που έδωσε στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Το πρόγραμμα διάσωσης είναι ανεξάρτητο από τις προσπάθειες της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τα κύματα προσφύγων που καταφθάνουν στην Ελλάδα και πρέπει να παραμείνει σε τροχιά», είπε και κάλεσε την Ελλάδα να κάνει βήματα στο μέτωπο των συντάξεων, του φόρου εισοδήματος και των ιδιωτικοποιήσεων για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

«Αναγνωρίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και προσφέρει βοήθεια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αλλά όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα, οι όροι έχουν ήδη τεθεί», σημείωσε.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η Κομισιόν δεν έχει ορίσει διορία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προσθέτοντας πως οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου.

«Υπάρχει η ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα με την πρώτη αξιολόγηση, αλλά φυσικά δεν μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα από ότι κινείται η ελληνική κυβέρνηση για την λήψη σημαντικών αποφάσεων» τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Τέλος, παραδέχθηκε πως η αξιολόγηση θα αποτελούσε ένα καθησυχαστικό σημάδι για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ