ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Έρχεται οικονομικό πακέτο στήριξης του τουριστικού κλάδου

Γεωργιάδης: Έρχεται οικονομικό πακέτο στήριξης του τουριστικού κλάδου
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Έρχεται νέο οικονομικό πακέτο στήριξης -ανάλογο με αυτό της εστίασης- για τον τουρισμό και αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης σε εκπομπή του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού ΙΟΝΙΑΝ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη στο πακέτο για τον τουρισμό θα εντάσσονται όλοι οι εμπλεκόμενοι επαγγελματικοί κλάδοι (ξενοδοχειακές επιχειρήσεις - τουριστικά γραφεία κ.α.) αφού στόχος της κυβέρνησης είναι η οικονομική ενίσχυση και στήριξη του τουρισμού που ανοίγει στις 14 Μαΐου.

Ερωτηθείς για το κεφάλαιο κίνησης, ο υπουργός ανέφερε ότι «τα χρήματα που θα πάρουν οι επαγγελματίες θα έχουν την μορφή επιδόματος αλλά θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 να έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις δαπάνες».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πακέτα στήριξης για κλάδους που μέχρι σήμερα δεν είχαν ενταχθεί σε κάποιο ευεργετικό πρόγραμμα, όπως γυμναστήρια , παιδότοποι κ.ά..

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την εστίαση, μιλώντας στο Mega, επισήμανε ότι πιθανόν, δεν θα προβλέπεται SMS, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί με την επιτροπή. «Η γενική ιδέα είναι να υπάρχει μια ευελιξία στην εστίαση» σημείωσε.

Σε ότι αφορά στο πότε θα εκταμιευθούν οι πόροι στήριξης της εστίασης, είπε: «Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν χρήματα από την Επιστρεπτέα 7. Μέχρι 10 Μάιου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κεφαλαίου κίνησης. Όσοι μπουν 10 Μαΐου στην πλατφόρμα, στόχος είναι να πάρουν τα χρήματα Μάιο. Είναι το ταχύτερο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην ιστορία».

Τέλος, γνωστοποίησε ότι αύριο θα προτείνει στην επιτροπή των ειδικών να επαναλειτουργήσει το click inside στη Θεσσαλονίκη, το άνοιγμα των malls «γιατί δημιουργείται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού», και τα κέντρα αισθητικής «που είναι αδικημένα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ