ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κυλιόμενη αποχή» λογιστών - φοροτεχνών από την υποβολή των δηλώσεων

«Κυλιόμενη αποχή» λογιστών - φοροτεχνών από την υποβολή των δηλώσεων
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλή και το προεδρείο της ΠΟΦΕΕ, απαρτιζόμενο από τους Βασίλειο Καμπάνη, Αντώνη Μουζάκη, Κωνσταντίνο Σταυρουλάκη και Γιώργο Χριστόπουλο. ΠΟΦΕΕ

Την κυλιόμενη αποχή από την σύνταξη και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όλων των φορολογουμένων από το άνοιγμα του συστήματος υποβολής των δηλώσεων του Taxisnet, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).

Ακόμη, αποφασίσθηκε οι φοροτεχνικοί όλης της χώρας να προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις ΔΟΥ την μέρα που θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο Τaxisnet, κάτι που όλα δείχνουν ότι πηγαίνει για την επομένη εβδομάδα.

Αυτό απλά σημαίνει πως μέχρι να αποφασιστεί διαφορετικά οι 20.000 λογιστές και φοροτέχνες μέλη της ΠΟΦΕΕ δεν θα καταθέτουν δηλώσεις στο Taxisnet, μπλοκάροντας έτσι όλη τη διαδικασία. Η καθυστέρηση στην υποβολή 6.000.000 δηλώσεων θα έχει επίπτωση στα δημόσια έσοδα, ειδικά σε μια περίοδο που δεν εκταμιεύονται δόσεις από τους πιστωτές και το πρόβλημα ρευστότητας είναι σημαντικό.

Η απόφαση αποχής από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων επικυρώθηκε και υιοθετήθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΦΕΕ, μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των αντιπροσώπων και των προέδρων των ενώσεων-μελών της.

Στην ψηφοφορία υπήρξε μεγάλη συμμετοχή. Συγκεκριμένα από τους αντιπροσώπους ανταποκρίθηκε το 72,8% ενώ από τους προέδρους των ενώσεων-μελών το 73,8%.

Από αυτούς συμφώνησαν στην πρόταση του προεδρείου της Ομοσπονδίας για αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων από τους αντιπροσώπους το 90,37%, και από τους προέδρους το 96,77%, ενώ από τις διαφορετικές επιλογές ως προς την διάρκεια της αποχής προκρίθηκε αυτή να είναι κυλιόμενη με ανανέωση ανά εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ