ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακίρης: Άμεση η αντίδραση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην ρευστότητα της αγοράς

Τσακίρης: Άμεση η αντίδραση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην ρευστότητα της αγοράς
Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Άμεση χαρακτήρισε την αντίδραση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το θέμα της ρευστότητας στην αγορά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

«Έχουμε καταφέρει να κλείσουμε πολλές πληγές» τόνισε ο υφυπουργός ενώ συνέχισε αναφορικά με την δράση για την επανεκκίνηση της εστίασης, «εμείς είμαστε έτοιμοι εδώ και πολλές ημέρες, αλλά περιμένουμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί από εκεί.

Ελπίζω ότι μέσα στην άλλη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κάνουν τις αιτήσεις τους».

«Η εκταμίευση των χρημάτων που προέρχονται από πόρους του ΕΣΠΑ θα έρθει γρήγορα, όχι αυτόματα όπως με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αλλά σύντομα, θεωρώ ότι μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν οι πρώτες πιστώσεις, αλλά τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι προμηθευτές τους, γνωρίζοντας το ποσό που περιμένουν θα μπορούν να κάνουν το “κουμάντο” τους», προσέθεσε ο κ. Τσακίρης, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1.

Για την επιδότηση τόκων για δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο κ. Τσακίρης είπε ότι «οι αιτήσεις λήγουν αύριο 9 Μαΐου για το πρόγραμμα που αφορά δάνεια που θα πρέπει να ήταν ενήμερα πριν την πανδημία, άρα δεν “τιμωρείται” κανείς που βρέθηκε μέσα στην κρίση».

«Στον χώρο των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων έχει δώσει πολύ μεγάλο βάρος η κυβέρνηση. Με το πρόγραμμα “Elevate Greece” υπάρχει άμεση στήριξη με επιχορήγηση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλά προγράμματα ενίσχυσης τους και ανάπτυξης επενδύσεων», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αναφερόμενος στα ευνοϊκά δάνεια μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, ο κ. Τσακίρης είπε ότι «το κονδύλι ανέρχεται σε 500 εκ. ευρώ και αφορά επιχειρήσεις με προσωπικό 0-10 ατόμων και τζίρο έως 200.000 ευρώ, που είχαν αποκλειστεί από πολλά από τα προηγούμενα προγράμματα. Για αυτό το πρόγραμμα δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες έγκριση και άμεσα θα αρχίσουν οι εκταμιεύσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ