ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Η ανάρτηση στο twitter για τη μεταβίβαση του Ελληνικού στην Lamda Development

Γεωργιάδης: Η ανάρτηση στο twitter για τη μεταβίβαση του Ελληνικού στην Lamda Development
INTIME NEWS

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter τη μεταβίβαση της επένδυσης του Ελληνικού στην Lamda Development.

«Η επένδυση προχωρά κανονικά και μέσα στις επόμενες 4-5 εβδομάδες θα γίνει η μεταβίβαση στην Lamda Development, ο Ελληνικός λαός θα απολαύσει σύντομα έναν από τους ομορφότερους προορισμούς στον κόσμο!», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες «πράσινο φως» για να προχωρήσουν τα έργα στην περιοχή του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού που έχει σχεδιάσει η Lamda, άναψε για μια ακόμη φορά η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η Μαίρη Σάρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Χρήστος Ντουχάνης) με δύο αποφάσεις της (666-667/2021) απέρριψε-κατά πλειοψηφία- αιτήσεις ακυρώσεως κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού, οι οποίοι υποστήριζαν ότι τμήματα του Μητροπολιτικού Πόλου στην περιοχή του Ελληνικού Αττικής είχαν δασικό χαρακτήρα, και ζητούσαν την ακύρωση των πράξεων των δασικών αρχών, οι οποίες έκριναν το αντίθετο.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ, όταν μια περιοχή, έστω δασικού χαρακτήρα, είχε αλλάξει προορισμό πριν από την ισχύ του Συντάγματος του 1975 και αυτό δεν είχε γίνει αυθαίρετα, αλλά βάσει διοικητικής πράξης εξοπλισμένης με το τεκμήριο νομιμότητας, η περιοχή αυτή δεν διέπεται, πλέον, από τη δασική νομοθεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ