ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα βουτιά για το Bitcoin – Έπεσε κάτω από τα 40.000 δολάρια

Νέα βουτιά για το Bitcoin – Έπεσε κάτω από τα 40.000 δολάρια
AP Photo

Διψήφια πτώση καταγράφει το Bitcoin με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να έχει πέσει ακόμη και κάτω από τα 40.000 δολάρια, στη σκιά των αρνητικών δημοσιευμάτων αλλά και του sell-off των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ανταλλακτηρίου CoinDesk.com εντός της ημέρας το Bitcoin έπεσε μέχρι και τα 38,585.86 δολάρια, «επιστρέφοντας» στα επίπεδα του Φεβρουαρίου.

Εντούτοις, παρά την πτώση, αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους το Bitcoin καταγράφει άνοδο της τάξης του 40% ενώ τα κέρδη του τελευταίου 120μήνου ανέρχονται σε 320%.

Πτώση δια χειρός Έλον Μασκ

Το πτωτικό σπιράλ για το κρυπτονόμισμα ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Έλον Mask ανακοίνωσε πως η εταιρεία σταματά να δέχεται το Bitcoin ως νόμισμα για αγορές οχημάτων, εκφράζοντας ανησυχίες για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διαδικασίας «εξόρυξης». Έτσι, από τότε μέχρι σήμερα η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έχει μειωθεί κατά περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βέβαια, ο Έλον Μασκ είχε παίξει κομβικό ρόλο και στην άνοδο του Bitcoin, καθώς πριν από τρεις μήνες η Tesla είχε ανακοινώσει σχέδιο αγοράς Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και ότι πλέον θα δέχεται κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής. Επιπλέον, ο Έλον Μασκ προχώρησε αυτή την εβδομάδα σε διευκρινιστική ανακοίνωση, λέγοντας ότι η Tesla «δεν έχει πουλήσει κανένα bitcoin».

Στην πτώση του κρυπτονομίσματος συντέλεσε και το γεγονός ότι χθες η Κίνα απαγόρευσε την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες πληρωμών, προειδοποιώντας παράλληλα τους επενδυτές για κερδοσκοπικές συναλλαγές.

Έτσι, από το ιστορικό υψηλό των 64,829.14 δολαρίων που κατέγραψε στα μέσα Απριλίου, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας του σε έναν μόνο μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ