Διευκρινίσεις της ΤτΕ για την καταγραφή όσων «χαλάνε» χαρτονομίσματα των 500 ευρώ
Καταγραφή στοιχείων μόνο όσων καταθετών δεν έχουν λογαριασμό σε αυτές και επιθυμούν να χαλάσουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, θα κάνουν οι τράπεζες, όπως επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Όπως επεσήμαναν πηγές της ΤτΕ, η Τράπεζα της Ελλάδος “δίνοντας μεγάλη σημασία τόσο στην επιστροφή των καταθέσεων (θέμα στο οποίο αναφέρεται συνεχώς ο διοικητής της), όσο και στην αποτροπή διακίνησης χαρτονομισμάτων ή μετρητών που προέρχονται ή μπορεί να κατευθυνθούν σε πάσης φύσεως παράνομες δραστηριότητες, επανέλαβε οδηγίες που έχει δώσει στις τράπεζες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν δυσκολεύουν τους πολίτες, οι οποίοι νόμιμα επιθυμούν να συναλλαχθούν με το τραπεζικό σύστημα”.
“Αν κάποιοι θα ήθελαν να γίνει η χώρα ένα πλυντήριο χρημάτων και μονοπάτι διέλευσης και νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων, πλανώνται πλάνην οικτράν. Η εγκύκλιος της ΤτΕ λέει ότι οι τράπεζες θα καταγράφουν τα στοιχεία μόνο όσων είναι άγνωστοι σε αυτές. Δηλαδή αν κάποιος έχει έναν οποιονδήποτε λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα και πάει σε αυτήν την τράπεζα να αλλάξει 500ρικα, δεν καταγράφονται τα στοιχεία του. Αν είναι άγνωστος, καταγράφονται. Αυτό επιβάλλει η (διεθνής) νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος”, ανέφεραν.
Διαβάστε επίσης
Θεσπρωτία: Εξαπάτησαν 86χρονη αρπάζοντάς της 180.000 ευρώ - Της είπαν ότι αλλάζει το νόμισμα
13:22
Καύσωνας στην Ευρώπη: «Βράζουν» 193 εκατ. κάτοικοι - Πού η θερμοκρασία «έγραψε» ιστορικά ρεκόρ
13:15
Στα χέρια των αρχών 21χρονος που έτρεχε με 210 χλμ/ώρα στην Κηφισιά
13:11
Τραγωδία στα Χανιά: Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του σε λίμνη αίματος
13:03