ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wind Ελλάς: Σταθερότητα στα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2021

Wind Ελλάς: Σταθερότητα στα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2021
INTIME

Σταθερότητα δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Wind Ελλάς για το α’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, τα έσοδα από υπηρεσίες διαμορφώθηκαν στα 125 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πολύ μικρή μείωση της τάξεως του 0,5% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάπτυξη των εσόδων κατά τη διάρκεια του τριμήνου βελτιώθηκε από μήνα σε μήνα και τον Μάρτιο σημείωσε αύξηση 3,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Όσον αφορά τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι έχει επιταχυνθεί η πληθυσμιακή κάλυψη με 5G, ενώ υπήρξε 9,5% αύξηση σε νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης, τα οποία έφθασαν συνολικά στα 259.000.

Οι πελάτες συμβολαίου αυξήθηκαν κατά 3,6%, ενώ οι νέοι πελάτες κινητής σε προγράμματα άνω των 10GB ή απεριόριστων data αυξήθηκαν κατά 87,5%.

Το 61,5% των νέων πελατών σταθερής αφορούσε γραμμές επόμενης γενιάς (NGA), ενώ το 10% των πωλήσεων τριμήνου προήλθε από online κανάλια.

Οι επενδύσεις έφθασαν στα 25,6 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι επενδύσεις σε δίκτυα οπτικών ινών με 400.000 κατασκευασμένες γραμμές.

«Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις συνεχίσαμε να σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο έναντι των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων και το 2021. Συνεχίσαμε τις επενδύσεις, διατηρήσαμε έντονη την εστίαση μας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στην επιτάχυνση των ψηφιακών μας λειτουργιών και υπηρεσιών και στις αδιάκοπες προσπάθειές μας για την παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης στους πελάτες μας. Καθώς το εξωτερικό περιβάλλον φαίνεται να σταθεροποιείται, είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε το ίδιο αποτελεσματικά την εμπορική μας δυναμική, με στόχο την θετική μας ανάπτυξη και το 2021.», σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2021, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Οι στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας και για το 2021 παραμένουν:

  • Επέκταση υποδομών νέας γενιάς με συνεχιζόμενες επενδύσεις σε δίκτυα οπτικών ινών (FTTC / FTTH) και του δικτύου 5G
  • Δυναμική εστίαση στους πελάτες με υψηλές ανάγκες για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, σε γραμμές νέας γενιάς στη βάση των πελατών σταθερής τηλεφωνίας και σε προγράμματα απεριορίστων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας
  • Επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της λειτουργίας της και των υπηρεσιών της

ΔΗΜΟΦΙΛΗ