Κομισιόν: Στο «μικροσκόπιο» ενέργεια και ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα
Πρόοδο στα ανοιχτά ενεργειακά θέματα και τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα καταγράφει η έκθεση της Κομισιόν για τη μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η βασική εκκρεμότητα σχετίζεται με την υπόθεση της μονοπωλιακής πρόσβασης της ΔΕΗ στο λιγνίτη (Anti-Trust Case), η οποία εκκρεμεί από το 2007, για την οποία η Κομισιόν αναγγέλλει σύντομα λύση.
«Η Επιτροπή συζητά με τις ελληνικές αρχές την ενσωμάτωση των παρατηρήσεων των συμμετεχόντων της αγοράς στην οριστική λύση που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα. Οι αρχές συμμετέχουν εποικοδομητικά στη συζήτηση αυτή, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η τελική λύση θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα» αναφέρεται συγκεκριμένα στην έκθεση.
Σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, επισημαίνεται το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο στις 15 Ιουλίου θα κατατεθούν οι προσφορές για την ΔΕΠΑ Υποδομών ενώ για την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες η οριστικοποίηση των τιμολογίων από τη ΡΑΕ.
Για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει αποφασιστεί, όπως είναι γνωστό, αναστολή της διαδικασίας ενώ στις επιπτώσεις της πανδημίας αποδίδεται η καθυστέρηση στην περίπτωση των Ελληνικών Πετρελαίων.
Ιράν: Κανένα πλοίο δεν είναι ασφαλές στο Ορμούζ αν κινείται σε μη εγκεκριμένες διαδρομές
22:14
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 2,9 εκατ. ευρώ
22:11
Το μέγεθος της καταστροφής στη Βενεζουέλα από ψηλά: Κτήρια ισοπεδωμένα και βουνά από χαλάσματα
22:04
Φρένο στην κατανάλωση αλκοόλ από τους Παριζιάνους λόγω καύσωνα βάζουν οι Αρχές
21:55