ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε χαμηλά τετραμήνου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Σε χαμηλά τετραμήνου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Φεβρουαρίου έχει υποχωρήσει η απόδοση του δεκαετούς ελληνικούς ομολόγου, κάτι που οφείλεται στις αγορές ομολόγων στις οποίες προχωρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 0,798%, ενώ το spread, ήτοι η διαφορά απόδοσης με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς, διαμορφώνεται στις 98 μονάδες βάσης. Το πενταετές ομόλογο καταγράφει απόδοση 0,101%, ενώ το 15ετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 1,055%.

Δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων για την κρίση του κορωνοϊού (PEPP) μέχρι και τον Σεπτέμβριο, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Από την έναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων έως και σήμερα η ΕΚΤ έχει αγοράσει ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας άνω των 25 δισ. ευρώ.

Την προσεχή Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, απ' όπου αναμένονται περισσότερα στοιχεία για τους στόχους της ΕΚΤ σχετικά με το PEPP και τις προβλέψεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ