Νέα έξοδος στις αγορές με επανέκδοση του δεκαετούς ομολόγου
Στην επανέκδοση του δεκαετούς ομολόγου λήξης τον Ιούνιο του 2031 προχωρεί ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, αναθέτοντας σε αναδόχους το βιβλίο προσφορών για την έκδοση.
Συγκεκριμένα, το re- opening του χρεογράφου που είχε εκδοθεί με επιτόκιο 0,750% ανατέθηκε στους αναδόχους της έκδοσης BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan και Nomura.
Αν και ο ΟΔΔΗΧ ανέφερε πως η κοινοπρακτική έκδοση θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον, αναλόγως των συνθηκών στην αγορά, ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο, Τετάρτη.
Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει αντλήσει – συνολικά – 25 δισ. ευρώ από τις αγορές, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Έτσι, καταφέρνουμε να διατηρούμε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας σε ασφαλές ύψος.
Η εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας αποδίδεται σε μία σειρά θετικών οικονομικών εξελίξεων, όπως είναι η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, η ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής, η τόνωση του δείκτη της μεταποίησης και η βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος.

SPONSORED
Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ποιοι δικαιούνται τα 500 ευρώ
02:00
Πρόγραμμα Ανακαινίζω – Ενοικιάζω: Ποιοι θα πάρουν επιδότηση έως και 95%
01:00
«e-Astypalea»: Μέχρι πότε παρατείνονται οι αιτήσεις - Η νέα ημερομηνία
00:30
Μαρόκο: Τουλάχιστον εννέα οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας στην πόλη Φες
23:58