ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικό: Υπογράφεται η σύμβαση, έκλεισαν οι δικαστικές εκκρεμότητες

Ελληνικό: Υπογράφεται η σύμβαση, έκλεισαν οι δικαστικές εκκρεμότητες

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης για τη μεταφορά των μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε. στη Lamda Development, γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το έργο.

Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα, ενώ με την υπογραφή η Lamda θα καταβάλει στο δημόσιο το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή του συνολικού τιμήματος ύψους 915 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό δεν αποκλείεται να γίνει την Πέμπτη 24 Ιουνίου, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα γίνει αργότερα από την Παρασκευή 25 Ιουνίου, καθώς έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες ενώ θα υπογραφεί από τη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα, εκκινούν μια σειρά από κατασκευαστικά έργα ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, τα οποία και θα ανακοινωθούν σταδιακά μέσα στο επόμενη δίμηνο, γεγονός που σηματοδοτεί ότι το έργο παίρνει «σάρκα και οστά».

Κάποια από τα έργα αυτά, όπως και ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα, θα παρουσιάσει η Lamda στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συμφωνία για τη μεταβίβαση των μετοχών πραγματοποιείται ανεξάρτητα από την υπόθεση του καζίνο, με τους εκπροσώπους της Lamda να τονίζουν πως δεν επηρεάζονται από την όποια καθυστέρηση ενδεχομένως υπάρξει.

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για τα έργα στην περιοχή του Μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε για τις εξελίξεις: «Επί 7 χρόνια πιστεύαμε ότι το όραμά μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Σήμερα ξεκινάει η υλοποίηση όλων αυτών που σχεδιάζαμε με πολλή υπομονή και πίστη, αλλά κυρίως πάθος και προσήλωση στο στόχο μας όλο αυτό το διάστημα.

Έχουμε ολοκληρωμένα αρχιτεκτονικά σχέδια για την πρώτη φάση του Έργου τα οποία και θα αρχίσουμε να παρουσιάζουμε άμεσα και για το οποία έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Για την υλοποίησή τους έχουμε μαζί μας κορυφαίους συνεργάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προσβλέπουμε στο να γίνουμε πρεσβευτές της βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα μας μέσα από τη δημιουργία μιας "έξυπνης πράσινης πόλης".

Θα προσπαθήσουμε να αφουγκραζόμαστε διαρκώς τον παλμό της κοινωνίας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.

Με το Ελληνικό θα δημιουργήσουμε ένα έργο πρότυπο σε πολλαπλά επίπεδα που θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας διεθνώς».

Μια νέα εποχή

Η υπογραφή της σύμβασης συμπίπτει με την περίοδο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας.

Το Ελληνικό, είναι ένα έργο, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική οικονομία και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής.

«Στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης πράσινης, ψηφιακής πόλης, πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Ενός νέου χώρου ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, περίπατου, άθλησης, προσβάσιμος σε όλους.

Σε αυτή την προσπάθεια η Lamda Development θα πρωτοστατήσει» αναφέρεται σε ανακοίνωσης της εταιρείας.

Το επόμενο διάστημα θα λάβει χώρα μία σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων της προόδου του έργου. Οι δύο πρώτες θα πραγματοποιηθούν στο πρώτο 15θήμερο του Ιουλίου και θα αφορούν στα αρχιτεκτονικά σχέδιατου πρώτου οικιστικού πύργου στην Ελλάδα και στο σχεδιασμό της ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ