ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: Έρχονται τα δύσκολα για τους φορολογικά ασύδοτους

Αλεξιάδης: Έρχονται τα δύσκολα για τους φορολογικά ασύδοτους
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σκληρή δήλωση με την οποία επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία για τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και σε όσους παρερμηνεύουν τη γνωστή δήλωση που έχει κάνει (σ.σ. τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα) εξέδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Όπως αναφέρει, από σεβασμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία, δεν ζήτησε να κάνει χρήση του δικαιώματος που παρέχει ο κανονισμός της Βουλής, να πάρει τον λόγο «επί προσωπικού» και να απαντήσειστα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή στις 29 Μαρτίου .2016.

«Για να μην εκληφθεί όμως η σιωπή μου ως αποδοχή ή αδυναμία, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω», σημειώνει ο κ. Αλεξιάδης και επισημαίνει τα εξής:

»1. Ήταν πολιτική επιλογή ή αβλεψία, η αναφορά σε στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, που συγκρίνουν τα δεδομένα 12 μηνών (για τα έτη 2013-2014) με τα στοιχεία 9 μηνών (για το έτος 2015);

»2. Τα πραγματικά δεδομένα (όπως προκύπτουν από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων) αποδεικνύουν ότι τα Βεβαιωθέντα ποσά από τη λίστα Λαγκάρντ το 2014 ήταν 26.620.923,80 εκατ. ευρώ και ο Μέσος Όρος Βεβαίωσης Ανά Υπόθεση 665.523,09 ευρώ και το 2015 τα Βεβαιωθέντα ποσά από τη λίστα Λαγκάρντ ήταν 175.441.442,57 εκατ. ευρώ και ο Μέσος Όρος Βεβαίωσης Ανά Υπόθεση 1.772.135,78 ευρώ.

»3. Αναμένω μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών, την επίσημη θέση της Ν.Δ. Επιμένει ότι στα χρόνια της διακυβέρνησής τους, όλα λειτουργούσαν άψογα στον τομέα της φορολογίας ή όχι; Επιμένει στην πολιτική κάλυψη φορολογούμενων, για τους οποίους η εισαγγελική έρευνα τεκμηρίωσε και καταλόγισε φοροδιαφυγή; Υπενθυμίζουμε ότι η αποπληρωμή δανείων (ακόμη και για την πληρωμή φορολογικών προστίμων) αποτελεί τεκμήριο, αν και όποτε γίνει η αποπληρωμή».

Ο κ. Αλεξιάδης επιτέθηκε και σε κάποια Μέσα Εξημέρωσης σημειώνοντας πως «η λειτουργία ορισμένων ΜΜΕ και της διαπλεκόμενης μονταζιέρας, είναι πασίδηλο πολιτικό φαινόμενο». «Δυστυχώς για τον αρχηγό της Ν.Δ., όπως έγινε σαφές στη συζήτηση της 29.3.2016, στα ζητήματα των αποκαλύψεων για την φορολογική ασυδοσία ορισμένων επί Ν.Δ.,... ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!», καταλήγει η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ