ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατασχέσεις χρυσού, ναρκωτικών, καπνών και μετρητών από τα τελωνεία

Κατασχέσεις χρυσού, ναρκωτικών, καπνών και μετρητών από τα τελωνεία

Παραγωγικός ήταν ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος για τις τελωνειακές αρχές της χώρας , καθώς εντόπισαν και κατάσχεσαν ναρκωτικά, χρυσό, καπνικά και μετρητά αξίας μεγαλύτερης των 11 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου με ελέγχους στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας από την 1η Φεβρουαρίου 2016 έως τις 15 Μαρτίου 2016, προχώρησε μεταξύ άλλων στα εξής:

  • Σε κατασχέσεις 40 κιλών ινδικής κάνναβης, στα τελωνεία Κήπων και του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Το γραμμάριο της κάνναβης κοστολογείται 10 ευρώ , γεγονός που σημαίνει πως οι κατασχεθείσες ποσότητες αντιστοιχούν σε ναρκωτικά αξίας 400.000 ευρώ.
  • Σε κατάσχεση επτά πλακών χρυσού συνολικού βάρους 6.281 γραμμαρίων. Ο χρυσός το γραμμάριο κοστίζει 34 ευρώ περίπου. Αυτό σημαίνει πως η αξία του χρυσού που κατασχέθηκε ανέρχεται σε 213.554 ευρώ.
  • Σε κατασχέσεις τεσσάρων εμπορευματοκιβωτίων με 54.560.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα, με αναλογούντες δασμούς και φόρους 10,1 εκατ. ευρώ.
  • Στη δέσμευση του ποσού των 752.752 ευρώ σε ρευστά διαθέσιμα, λόγω μη δήλωσής τους στις τελωνειακές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ