ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμούρ Τουρλόφ (Freedom Finance): Θέλουμε να ανοίξουμε εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς στην Ελλάδα

Τιμούρ Τουρλόφ (Freedom Finance): Θέλουμε να ανοίξουμε εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς στην Ελλάδα

Στόχος της Freedom Finance είναι να ανοίξει τουλάχιστον κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα χρόνια, ώστε μέχρι το 2025-2026 να γίνει ένας από τους σημαντικούς «παίκτες» στην αγορά.

Αυτό τόνισε, μιλώντας στο CNN Greece o κ. Τιμούρ Τουρλόφ ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Freedom Holding Corp., με αφορμή το άνοιγμα του γραφείο της Freedom Finance Europe στην Ελλάδα αλλά και τον εξελληνισμό της πλατφόρμας Freedom 24.

Σημειώνεται πως η Freedom Holding Corp. είναι εταιρεία παροχής online επενδυτικών υπηρεσιών, εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο NASDAQ με κεφαλαιοποίηση περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και περισσότερους από 295.000 πελάτες παγκοσμίως.

Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη το 2015, ενώ από 2020 η πλατφόρμα Freedom24 διενεργεί περισσότερες από 10 εκατομμύρια συναλλαγές το μήνα ενώ επόμενος στόχος είναι η δημιουργία νέων τοπικών γραφείων σε διάφορα σημεία του κόσμου, για να προσφέρουν πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, στους ολοένα αυξανόμενους πελάτες της πλατφόρμας, μέσω της σχεδιαζόμενης επέκτασης στις προσφερόμενες υπηρεσίες και της εξυπηρέτησης σε πολλαπλές γλώσσες.

Σχολιάζοντας τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία στο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, ο κ. Τουρλόφ τόνισε πως «είμαστε η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στην Κύπρο και θεωρούμε λογική την επέκταση μας στην ελληνική αγορά. Ταυτόχρονα διαπιστώσαμε ότι στην Ελλάδα υπάρχειχει μεγάλη ζήτηση για τις υπηρεσίες μας». Ένας επιπλέον λόγος είναι πως η εταιρεία βρήκε συνεργάτες που μπορεί να εμπιστευθεί ενώ θεωρεί ότι το ελληνικό περιβάλλον έχει πλεονέκτημα για την εταιρεία.

Ως προς τον στόχο του να ανοίξουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς μέσα σε μια πενταετία, χαρακτήρισε την εταιρεία ως «δρομέα μεγάλων αποστάσεων» που κινείται με σταθερά βήματα, τονίζοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός, αν λάβουμε υπόψιν τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και μάλιστα στα ελληνικά».

«Επειδή λειτουργούμε πλήρως online μπορούμε να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί σε θέμα κόστους αλλά και ταχύτητας. Μπορούμε επίσης να προσφέρουμε μεγάλη γκάμα επενδυτικών εργαλείων, όπως μετοχές και ομόλογα από ολόκληρο τον κόσμο, όπως επίσης εξαιρετική έρευνα αλλά και υποστήριξη στα ελληνικά» προσέθεσε.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τον φιλόδοξο στόχο που ανέφερε τόνισε πως «είδαμε πώς μπορούν να μεταμορφωθούν οι αγορές. Στην αγορά της Ρωσίας άνοιξαν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια λογαριασμούς τους τελευταίους 12 μήνες, πολύ περισσότεροι από όσους άνοιξαν τα προηγούμενα 25 χρόνια».

Και εξήγησε πως αυτό που χρειάζεται για να «ανοίξει» μια αγορά είναι καλή τεχνολογία και καλά προϊόντα και το αμερικανικό χρηματιστήριο είναι το καλύτερο επενδυτικό προϊόν παγκοσμίως.

Σημειώνεται πως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας "Freedom24”, η εταιρεία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο επενδυτικών υπηρεσιών στο οποίο περιλαμβάνεται και τη δυνατότητα συμμετοχής των επενδυτών, σε δημόσιες προσφορές (IPOs) αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών αποκλειστικά με online διαδικασίες. Μάλιστα είναι η μόνη πλατφόρμα online trading που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Μέσω αυτής της υπηρεσίας, η Freedom24, δίνει στους μικροεπενδυτές τη δυνατότητα συμμετοχής σε δημόσιες προσφορές, ακόμη και με το ελάχιστο ποσό των 2.000 δολαρίων.

Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς, μέχρι τώρα, μόνο μεγάλοι επενδυτές με κεφαλαιακά διαθέσιμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής σε δημόσιες προσφορές. Αντίθετα, η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτών επενδυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούσε να αγοράσει μετοχές μιας νέας εισηγμένης εταιρείας μόνο μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών στο χρηματιστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ