ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lamda Hellix: Ξεκινάνε τον Σεπτέμβριο την υλοποίηση επενδύσεων με αποτύπωμα 1,1 δισ. ευρώ

Lamda Hellix: Ξεκινάνε τον Σεπτέμβριο την υλοποίηση επενδύσεων με αποτύπωμα 1,1 δισ. ευρώ

Για τον Σεπτέμβριο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της Lamda Hellix και της Digital Realty στο χώρο των υποδομών για κέντρα δεδομένων (data centers), το αποτύπωμα του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει το 1.1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο εταιρειών.

Για τις συγκεκριμένες επενδύσεις ενημερώθηκε μάλιστα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (7/7) στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη μέλη της κυβέρνησης καθώς και ο David Ruberg, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για τη στρατηγική και τις αναπτυσσόμενες αγορές της Digital Realty και ο Απόστολος Κάκκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο η Digital Realty, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο των data centers και των «ουδέτερων» υποδομών, ανακοίνωσε την εξαγορά της Lamda Hellix, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον συγκεκριμένο κλάδο στην νοτιανατολική Ευρώπη.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, η ανάπτυξη «ουδέτερων» υποδομών data centers επιτρέπει σε οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις να διατηρήσουν την αυτονομία τους όσον αφορά στην αξιοποίηση του cloud, λειτουργώντας όπως ένα μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί όλες τις αεροπορικές εταιρείες και τους τελικούς πελάτες καθιστώντας μία χώρα διεθνή κόμβο αερομεταφορών. Επίσης, αυτού του τύπου οι υποδομές επιτρέπουν στους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υποδομών να προσφέρουν αδιάλειπτη διαθεσιμότητα, ασφάλεια, πολλαπλές ευκαιρίες διασύνδεσης και σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

Τα στελέχη της Digital Realty επεσήμαναν πως ως αποτέλεσμα των επενδύσεων τους η Ελλάδα θα καταστεί διεθνής κόμβος δεδομένων και πόλος έλξης επενδύσεων, όπως ακριβώς συνέβη στη Μασσαλία, όπου η αμερικανική εταιρεία επένδυσε πάνω από 260 εκατ. ευρώ μέσα σε 6 μόλις χρόνια, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη ψηφιακή πύλη εισόδου στην Δυτική Ευρώπη και την 9η μεγαλύτερη και ταχυτερα αναπτυσσόμενη παγκοσμίως προσελκύοντας άνω των 200 διεθνών τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Τέλος, ανέφεραν, ότι μέσω των συγκεκριμένων επενδύσεων θα ανοίξουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής , όσο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, με τις δεύτερες ειδικά να είναι θέσεις ανώτατου επιπέδου και υψηλών αποδοχών συμβάλλοντας και στον επαναπατρισμό αξιόλογων στελεχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ