Σταϊκούρας : Άμεσα η εκταμίευση σημαντικών πόρων προς την ελληνική οικονομία
Ανανεώθηκε:

Στην επισήμανση πως το αυριανό Ecofin θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση σημαντικών πόρων προς την ελληνική οικονομία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την προσέλευσή του στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogoup στις Βρυξέλλες.
Ο υπουργός δήλωσε τα εξής:
«Παρά τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα, η Ευρώπη ανακάμπτει. Το Ταμείο Ανάκαμψης θα βελτιώσει, σημαντικά, αυτή τη διαδικασία. Η υιοθέτηση των πρώτων δώδεκα Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί μία μεγάλη, συλλογική επιτυχία».
«Είμαι ικανοποιημένος που το Ελληνικό Σχέδιο περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών».
«Ένα φιλόδοξο Σχέδιο που θα οδηγήσει σε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, θα κλείσει το επενδυτικό κενό, θα βελτιώσει τη διαθρωτική ανταγωνιστικότητα, θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή».
«Η απόφαση του Ecofin θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση σημαντικών πόρων προς την ελληνική οικονομία. Το επόμενο "στοίχημα" είναι η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή των 68 μεταρρυθμίσεων και των 106 επενδύσεων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο. Και θα το κερδίσουμε!».

Εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας στο Πολύκαστρο: Η ανακοίνωση της Hellenic Train
16:13
Πέντε χρόνια κάθειρξη για την γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγο της
16:09
Χαβιέ Μπαρδέμ και Έιμι Άνταμς συμπρωταγωνιστές στη νέα σειρά «Cape Fear» (pic)
16:03
Συνελήφθη 23χρονος για κατοχή ναρκωτικών στο Ηράκλειο - Τι εντοπίστηκε στο σπίτι του
15:54