ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκαλυπτικός διάλογος Τόμσεν-Βελκουλέσκου : Χρειαζόμαστε μια καταστροφή για να παρθούν αποφάσεις

Αποκαλυπτικός διάλογος Τόμσεν-Βελκουλέσκου : Χρειαζόμαστε μια καταστροφή για να παρθούν αποφάσεις

Αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου που δημοσιεύουν τα Wikileaks   όσον αφορά το που θέλουν να φτάσουν τα πράγματα προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το ζήτημα του χρέους.

Μάλιστα, ο κ. Τόμσεν συσχετίζει το ζήτημα και με το προσφυγικό και θεωρεί πως μια αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα θα δημιουργούσε πολιτικό πρόβλημα στην καγκελάριο Μέρκελ.

Αναλυτικά το επίμαχο σημείο του διάλογου:

Tόμσεν: Tι θα χρειαστεί για να φτάσουμε σε ένα σημείο αποφάσεων; Στο παρελθόν υπήρξε μόνο μια στη στιγμή στην οποία πάρθηκε απόφαση και αυτή ήταν όταν (οι Έλληνες) ήταν έτοιμοι να ξεμείνουν από χρήματα και να χρεωκοπήσουν. Σωστά;

Βελκουλέσκου: Σωστά.

Tόμσεν: Πιθανότατα αυτό να ξανασυμβεί. Σε αυτή την περίπτωση, θα τραβήξει έως τον Ιούλιο και είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να συζητούν για ένα μήνα πριν από το Brexit» , σε κάποιο σημείο θα θέλουν να κάνουν ένα διάλλειμα και να ξαναξεκνήσουν τις συζητήσεις μετά το δημοψήφισμα.
Μια άλλη πιθανότητα, και μου κάνει εντύπωση πως δεν έχει συμβεί ήδη, είναι να πάρουν μια απόφαση εξαιτίας του προσφυγικού ζητήματος.

Στη συνέχεια ο Τόμσεν λέει πως το ΔΝΤ πρέπει να υποστηρίξει τα εξής: "Kοιτάξτε κυρία Μέρκελ , έχεις να αντιμετωπίσεις ένα ερώτημα. Τι είναι πιο δαπανηρό; Να προχωρήσεις χωρίς το ΔΝΤ, δε θα ρωτήσει τότε η γερμανική Βουλή αν το ΔΝΤ είναι στο πρόγραμμα, ή να συμφωνήσεις με μας για την ελάφρυνση χρέους την οποία εμείς θεωρούμε πως η Ελλάδα χρειάζεται. Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα".

Διαβάστε ακόμη

Συνεδρίαση στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις από τα Wikileaks
Αποκαλυπτικό διάλογο Τόμσεν - Βελκουλέσκου για το πρόγραμμα και το χρέος απεκάλυψε το Wikileaks

ΔΗΜΟΦΙΛΗ