ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΠΑ: Παρατάσεις για τις αιτήσεις από επιχειρήσεις εστίασης, γυμναστήρια, παιδότοπους

ΕΣΠΑ: Παρατάσεις για τις αιτήσεις από επιχειρήσεις εστίασης, γυμναστήρια, παιδότοπους
pixabay

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στα προγράμματα ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις εστίασης καθώς και για γυμναστήρια, παιδότοπους και συναφείς δραστηριότητες αναμένεται με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γ. Τσακίρη.

Συγκεκριμένα:

-Για τη δράση της εστίασης θα δοθεί παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, μόνο για όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση η οποία έχει απορριφθεί και χρειάζεται να υποβάλλουν εκ νέου. Μετά τις 31 Ιουλίου (οπότε λήγει η τρέχουσα προθεσμία) δεν θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις. Διευκρινίζεται ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης μόνο στην περίπτωση που η προηγούμενη αίτησή τους έχει απορριφθεί και δεν έχουν προχωρήσει σε υποβολή ένστασης. Η δράση αποσκοπεί στην στήριξη των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, με την προμήθεια απαραίτητων πρώτων υλών.

-Για την Δράση που αφορά Γυμναστήρια και Παιδότοπους η προθεσμία υποβολής θα παραταθεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που έγιναν πρόσφατα, στη δράση οι επιλέξιμοι ΚΑΔ, στους οποίους θα πρέπει να δραστηριοποιούνται οι δυνητικά ωφελούμενες επιχειρήσεις (κύριοι ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα σύμφωνα με το φορολογικό έντυπο Ε3 του έτους 2019) είναι οι: 93.13.10 Υπηρεσίες γυμναστηρίων 93.13.10.01 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ) 93.13.10.02 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής 93.11 Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων 93.11.10 Υπηρεσίες λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων 93.11.10.01 Υπηρεσίες γηπέδων (4Χ4, 5Χ5 κλπ) ποδόσφαιρου, καλαθοσφαίρισης, αντισφαίρισης κλπ 93.11.10.02 Υπηρεσίες γηπέδων γκολφ ή μίνι γκολφ 93.11.10.03 Υπηρεσίες κολυμβητηρίου (πισίνας) 93.11.10.04 Υπηρεσίες πίστας καρτ 93.11.10.05 Υπηρεσίες χώρου μπόουλινγκ 93.29.19.05 Υπηρεσίες παιδότοπου.

Στόχος της Δράσης είναι να καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης μελλοντικών λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται το κόστος απασχόλησης, αλλά και οι αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού), μέρος της απαιτούμενης ρευστότητας για την εκ νέου εκκίνηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, καθώς και να δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση των ενισχυόμενων δραστηριοτήτων στο εγγύς μέλλον, στηρίζοντας έτσι εμμέσως και τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ