ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακαδημία Data Science για νέους πτυχιούχους από το ReGeneration και την Παπαστράτος

Ακαδημία Data Science για νέους πτυχιούχους από το ReGeneration και την Παπαστράτος
Unsplash

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Επιστήμη Δεδομένων, έναν τομέα αιχμής, με μεγάλη απήχηση και ανάπτυξη στην αγορά εργασίας δημιουργεί το ReGeneration σε συνεργασία με την Παπαστράτος.

Τo ReGeneration Academy on Data Science powered by Papastratos, όπως ονομάζεται το σχετικό πρόγραμμα έρχεται για να αναδείξει τους επόμενους επιστήμονες στον τομέα της ανάλυσης δεδομένων.

Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει στόχο να μεταφέρει εξειδικευμένες, πρακτικές γνώσεις σε νέους πτυχιούχους ώστε να διεκδικήσουν οργανικές θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά.

Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 100 διδακτικών ωρών και θα υλοποιηθεί ψηφιακά σε διάστημα 6 εβδομάδων, υπό την καθοδήγηση της Code.Hub, του πρώτου Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Οι νέοι και νέες που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά εντατικών εργαστηρίων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, ενώ με την ολοκλήρωση της Ακαδημίας θα μπορούν να απασχοληθούν σε ελκυστικές θέσεις όπως data analyst, business intelligence engineer, data scientist κ.ά.

Σημειώνεται πως το επάγγελμα του data scientist κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων παγκοσμίως, όπως αναφέρεται στο Forbes ενώ, όπως αναδεικνύουν σχετικές έρευνες, ο βαθμός χρήσης και η σημασία της επιχειρηματικής ευφυΐας στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται συνεχώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ