Νέα λίρα στην παραγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο
Νέα λίρα μπήκε σε γραμμή παραγωγής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν και θα τεθεί σε κυκλοφορία τον Μάρτιο του 2017.
Ο σχεδιαστής της είναι ένας 15χρονος μαθητής ονόματι Ντέιβιντ Πιρς, ενώ πρόκειται να απεικονίζει το αγγλικό τριαντάφυλλο, το σκωτσέζικο γαϊδουράγκαθο, το ουαλικό πράσο και το ιρλανδικό τριφύλλι.
Το νικητήριο σχέδιο, επιλέχθηκε από συνολικά 6.000 που συμμετείχαν σε δημόσιο διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώθηκε από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το εθνικό νόμισμα πρόκειται να αντικατασταθεί για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, λόγω των παραχαρακτών. Τα κίβδηλα νομίσματα που κυκλοφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι περίπου 45 εκατομμύρια και η αντιγραφή έχει αυξηθεί κατά 30% τα τελευταία χρόνια.
Το νέο νόμισμα έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που το καθιστούν ως το πιο ασφαλές νόμισμα στον κόσμο. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν ένα δωδεκάπλευρο σχήμα, με στρογγυλεμένες άκρες και γωνίες. Η διάμετρός του είναι 23,43 mm και το πάχος του είναι 2,8 mm.
ΣΤΑΣΥ: Τροποποιήσεις δρομολογίων το Σάββατο (6/12) στο Μετρό με εντολή της ΕΛ.ΑΣ
17:45
Η Νορβηγία αγοράζει και άλλα υποβρύχια για να παρακολουθεί τη ρωσική παρουσία στη Βαλτική
17:37
Αυτοψία Χαρδαλιά στον Κηφισό: «Αποφύγαμε τα χειρότερα, φτάσαμε στα όρια των αντοχών μας»
17:28
ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Κακοκαιρία Byron: Υποδομές στα όρια των αντοχών τους - Προβλήματα σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα
17:20