ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποχωρεί ο Ρέφερ έρχεται ο Ντρούντι

Αποχωρεί ο Ρέφερ έρχεται ο Ντρούντι

Μέρες μετρά ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην ομάδα των θεσμών Ράσμους Ρέφερ.

Μετά από ένα χρόνο στο ελληνικό πρόγραμμα ο Ρέφερ αποχωρεί για την Ουάσιγκτον, όπου θα αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής εκπροσώπου της ΕΚΤ.

Στη θέση του θα έλθει ο Ιταλός Φραντσέσκο Ντρούντι, ο οποίος εκπροσωπούσε την ΕΚΤ στο πρόγραμμα της Κύπρου.

Ο Ντρούντι θα έρθει σήμερα στην Αθήνα και αναμένεται να αναλάβει επισήμως καθήκοντα μετά το Eurogroup της 22ας Απριλίου.

Το νέο πρόσωπο στους θεσμούς είναι ο επικεφαλής του τμήματος δημοσιονομικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με θητεία 18 ετών στην ΕΚΤ.

Από τον Μάρτιο του 2014 έως το Μάρτιο του 2016, ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Κύπρο.

Πριν αναλάβει τον Ιούλιο του 2013 επικεφαλής του τμήματος δημοσιονομικών πολιτικών της ΕΚΤ ήταν επικεφαλής του τμήματος νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ από το Φεβρουάριο του 2009 και νωρίτερα από τον Απρίλιο του 2004, ήταν επικεφαλής του τμήματος, αγορών κεφαλαίου / χρηματοοικονομικής διάρθρωσης της ΕΚΤ.

Το διάστημα Δεκέμβριος 1990- Οκτώβριος 1996 ήταν οικονομολόγος στο τμήμα της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιταλίας και τη διετία 1996-1998 είχε θητεύσει στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνο και έχει Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό από το Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ