ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 22 Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σύμφωνα με τον Σταθάκη

Στις 22 Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σύμφωνα με τον Σταθάκη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό θα περάσουν χωρίς μεγάλα προβλήματα, υποστήριξε ο κ. Σταθάκης, ενώ πρόσθεσε πως τα σχετικά νομοσχέδια θα πάνε στη βουλή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την οποία τοποθετεί χρονικά στις 22 Απριλίου.

Την άποψη ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022 και ότι μετά θα χρειαστεί νέος γύρος συζητήσεων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης ενώ σχετικά με την αξιολόγηση εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί γύρω στις 27 Απριλίου.

Μιλώντας στο Ελληνο-Γερμανικό Business Forum «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups» του Economist που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022 κι ότι μετά θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα νέος γύρος συζητήσεων .

Ο κ. Σταθάκης είπε πως «βλέπει» ισχυρή κυκλική ανάπτυξη αυτή τη στιγμή, ενώ εκτίμησε πως το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη το β' εξάμηνο.

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, είπε πως ο αρχικός στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ δεν ήταν ρεαλιστικός ενώ τώρα ο στόχος έχει μειωθεί στα 15 δισ. Ευρώ και όπως είπε, μπορεί να καταλήξει να είναι και μικρότερος.

Διευκρινίσεις μετά τις δηλώσεις του

Σε διευκρινίσεις για τη δήλωσή του ότι «το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022», προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

«Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Σταθάκης, προσθέτοντας ότι «διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ