ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατσέλη: Άρση των capital controls τον Σεπτέμβριο με τρεις προϋποθέσεις

Κατσέλη: Άρση των capital controls τον Σεπτέμβριο με τρεις προϋποθέσεις
EUROKINISSI/ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Την κατάργηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) εντός των επόμενων μηνών και την επαναφορά στην κανονικότητα για την ελληνική οικονομική δραστηριότητα, προανήγγειλε από το Βερολίνο η Λούκα Κατσέλη.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, όμως, η κ. Κατσέλη, έθεσε τρεις προϋποθέσεις.

“Θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα γίνουν τους επόμενους μήνες. Τα βήματα είναι συγκεκριμένα. Πρώτα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία ελπίζουμε να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Δεύτερον, η ΕΚΤ θα πρέπει να μας βάλει στην κανονική ροή χρηματοδότησης, δηλαδή να μπορούμε ως ελληνικές τράπεζες να δανειζόμαστε όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με χαμηλό κόστος. Αμέσως μετά θα αρθούν, φαντάζομαι, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Ελπίζω όλα αυτά να γίνουν τους προσεχείς μήνες”, ανέφερε η κ. Κατσέλη χαρακτηριστικά, μιλώντας στην Deutsche Welle στο περιθώριο Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου το οποίο διοργανώνει στο Βερολίνο ο Economist.

Η Κατσέλη ανέφερε επίσης πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει ενισχύσει την εμπιστοσύνη και διαβεβαίωσε για την «πολύ ισχυρή κεφαλαιακή» επάρκεια των συστημικών τραπεζών της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ