Goldman Sachs: Οι εντάσεις μεταξύ ΔΝΤ, Γερμανίας και Ελλάδας αναμένεται να κορυφωθούν
Οι εντάσεις μεταξύ ΔΝΤ, Γερμανίας και Ελλάδας αναμένεται να κορυφωθούν καθώς θα πλησιάζουμε στις 20 Ιουλίου, εκτιμά σε έκθεσή της η Goldman Sachs, στην οποία σημειώνει την επαναφορά των σεναρίων για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο οίκος σημειώνει ότι στις 20 Ιουλίου, η Αθήνα καλείται να αποπληρώσει 2,2 δις ευρώ προς την ΕΚΤ.
Το ΔΝΤ συνεχίζει να ζητά μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση του χρέους, καθυστερεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και θέτει εν αμφιβόλω τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Ωστόσο, το αίτημα για μεγάλη ελάφρυνση προσκρούει στην άρνηση της Γερμανίας και άλλων χωρών της Ευρωζώνης.
Ενώ η Ελλάδα δεν αποτελεί συστημικό ρίσκο για την ευρωζώνη εδώ και καιρό και η διαμάχη δεν αποτελεί είδηση για τους επενδυτές, είναι σημαντικό να έχει κανείς στο μυαλό του ότι οι πολιτικές εντάσεις είναι πιθανό να κορυφωθούν τον επόμενο μήνα, υπογραμμίζει η Goldman Sachs.
Ρομπότ της XPeng που μόλις συναρμολογήθηκε βγαίνει μόνο του περπατώντας από τη γραμμή παραγωγής
11:50
Πρωθυπουργός της Δανίας: «Ανεύθυνη» η εκτόξευση φωτοβολίδων από ρωσική φρεγάτα σε ελικόπτερό μας
11:44
Μη κρατικά πανεπιστήμια: Αναγνωρίζεται με τροπολογία ο χρόνος σπουδών των φοιτητών
11:36
Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από την θαλάσσια περιοχή του Ποσειδωνίου
11:33