ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Ιουλίου- Πότε αναμένονται οι πληρωμές

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Ιουλίου- Πότε αναμένονται οι πληρωμές
ΙΝΤΙΜΕ

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Μαΐου 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 31η Αυγούστου 2021.

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών έως 72 δόσεις

Τροπολογία για τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών της πανδημίας έως 72 δόσεις, και τη δυνατότητα επανένταξης στις απολεσθείσες ρυθμίσεις με την καταβολή της δόσης Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή.

1α. Παρατείνεται μέχρι την 31η.12.2021 η προθεσμία καταβολής οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών, η οποία παρατάθηκε μέχρι την 30ή.4.2021 στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού.

β. Παρέχεται η δυνατότητα να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής έως και εβδομήντα δύο (72) μηνιαίων δόσεων, αντί έως και σαράντα οκτώ (48), όπως ισχύει, οι ανωτέρω ασφαλιστικές οφειλές καθώς και οι οφειλές ασφαλιστικών εισφορών περιόδων απασχόλησης Φεβρουάριου 2020 έως Ιουνίου 2021, απαιτητών από 1ης.3.2020 έως 31η.7.2021, που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης, εφόσον πρόκειται για εργοδότες ή για αυτοπασχολούμένους και ελεύθερους επαγγελματίες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και καταβάλλεται η πρώτη δόση μέχρι την 31η.1.2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ