ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων Σεπτεμβρίου

Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων Σεπτεμβρίου
pixabay

Τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον Σεπτέμβριο, των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στον ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι επιχειρήσεις ή οι εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον Σεπτέμβριο (Α' Φάση), μπορούν να υποβάλλουν σχετική δήλωση, από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, εντός της προθεσμίας αυτής δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού - Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον Μηχανισμό.

Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό - Α' ΦΑΣΗ καθ' όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.

Παράλληλα, για τον Αύγουστο 2021 (Β' Φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ) δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» από την 1η έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Τέλος, για τον Ιούλιο 2021 (Β΄ Φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ) δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» από την 1η έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2021:

-για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ Φάσης

- για εργαζόμενους που αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β' Φάσης.

Σημειώνεται ότι πριν από την υποβολή του εντύπου «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β' ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ ΦΑΣΗΣ, οι εργοδότες μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β' ΦΑΣΗ και επιλέγοντας το κουμπί [Διαχείριση] να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της Β' ΦΑΣΗΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ