Έξοδος στις αγορές με επανεκδόσεις 5ετών και 30ετών ομολόγων - Άνοιξαν τα βιβλία προσφορών
Άνοιξαν τα βιβλία προσφορών για τις επανεκδόσεις 5ετών και 30ετών ομολόγων από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) με τη ζήτηση να είναι μεγάλη.
Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στους αναδόχους (guidance) ώστε η απόδοση να διαμορφώνεται στο Mid Swap συν 43 μονάδες βάσης ( απόδοση 0,1%) για την επανέκδοση (re-opening) του 5ετούς τίτλου και σε Mid Swaps +145 μονάδες βάσης (απόδοση 1,75%) για το 30ετές.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή άντληση έως 3,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ελληνικό Δημόσιο έδωσε οδηγία στις Alpha Bank, Barclays, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley ως lead managers για την επανέκδοση του υφιστάμενου ομολόγου, λήξης το 2026, με κουπόνι 0%, αλλά και την επανέκδοση του 30ετούς τίτλου, λήξης στις 24 Ιανουαρίου 2052, με κουπόνι στο 1,875%.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
14:04
Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Αλιβέρι Εύβοιας: Ήχησε το 112 για εκκένωση
14:00
Απάτη «καρουζέλ» 46,9 εκατ. εξιχνίασε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα - Πώς δρούσε το κύκλωμα
13:40
Έχασαν... το δρόμο για τη Γαλλία 20 τόνοι Έμενταλ αξίας 80.000 ευρώ
13:30